Wij leveren o.a. aan:

De veerpont ‘Zilverstad’ geconserveerd met Jotun producten.

woensdag, 12 juli 2017

Cornet Service heeft een mooie opdracht mogen uitvoeren; het coaten en lakken van de veerpont ‘Zilverstad’. Deze nieuwe veerpont zal de veerdienst tussen Schoonhoven – Gelkenes over de lek verzorgen.

In de scheepshal van Thecla Bodewes Shipyards in Kampen zijn de werkzaamheden volgens het geadviseerde verfsysteem van PS Marine Coatings uitgevoerd. Het gehele vaartuig is voorbehandeld met het product Jotacote Universal N10. Dit is een twee componenten polyamine gecurede pure epoxy coating. Het product heeft een hoge vaste stof gehalte (72%) en kan het hele jaar toegepast worden (< 0 graden). Daarnaast kan het in een laagdikte van 300µ aangebracht worden. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit product uitermate geschikt is voor de nieuwbouw van de Zilverstad waar een snelle droging was vereist. Er is geadviseerd om de tweede laag Jotacote N10 in de kleur BUFF te gebruiken. Deze kleur zorgt namelijk voor de goede dekking van de gele kleur RAL 1003. Het vlak, kimme en de zijde zijn geconserveerd met Safeguard Universal en SeaForce 90 (SPL) om aangroei tegen te gaan. Het bovenwatergedeelte, o.a. topzijde en dekhuis, zijn afgelakt met Hardtop AX. Dit is een hoogglans product met een zeer goed kleur- en glansbehoud.

De veerpont ‘Zilverstad’ is 45 meter lang en heeft een laadvermogen van 280 ton. Dit biedt ruimte aan 26 personenauto’s en/of andere voertuigen. Midden juli 2017 wordt de veerpont in de vaart genomen.

 

Foto's en bronnen:
http://www.cornetgroep.nl/veerpont-zilverstad/
http://www.binnenvaartkrant.nl/nieuws/nieuwsitem/veerpont-zilverstad-proeft-water/

« terug naar overzicht